De muzikaal begeleider van Christelijk mannenkoor 'Obadja'.

Johan van Wijk werd geboren in 1984. Zijn eerste orgellessen ontving hij in Ouddorp van wijlen Jaap Westhoeve en diens zoon Piet Westhoeve. Hij studeerde vervolgens verschillende jaren bij Rinus Verhage en Peter Eilander. Ook volgde hij masterclasses bij Leo van Doeselaar, Daniel Roth,Bram Beekman en Cor Ardesch. 
Bij de VOGG (Vereniging Organisten Gereformeerde Gemeenten) behaalde hij het Getuigschrift Kerkelijk Orgelspel A.
Tijdens het Buxtehude-festival Zeeland in 2007 won hij de 2e prijs bij het Buxtehude-orgelconcours te Zierikzee. Tweemaal achtereenvolgens, in 2008 en 2010, was hij winnaar van het orgelconcours te Oude Tonge. 
Sinds 2001 is hij als organist verbonden aan de Hersteld Hervormde Gemeente te Melissant. Tevens is hij sinds 2009 als organist verbonden aan de Hersteld Hervormde Gemeente te Middelharnis/Sommelsdijk.  
Als koor-organist is hij verbonden geweest aan de Christelijke Gemengde Zangvereniging "De Lofstem” te Ouddorp (1995–2009), Mannenzang Goeree-Overflakkee (2009–2011) en Christelijk Gemengd Rehobôthkoor te Sommelsdijk (2008–2016). Sinds 2010 is hij als koororganist verbonden aan Christelijk Mannenkoor "Obadja” te Ouddorp.
Koraalbewerkingen voor orgel van hem zijn uitgegeven bij Uitgeverij & Antiquariaat   "Jan Zwart” te Zaandam en Muziekuitgeverij J.C. Willemsen te Naarden.